woensdag 12 december 2012

Cirkelrokje

Dat Hannahtje test ieder rokje op zwiergehalte. De vreugde was dan ook groot tijdens de eerste pasbeurt, want dit rokje zwierde harder dan alle andere rokjes. Dat het gewoon grijs was (toen nog zonder roos lintje) deed niet ter zake, het zwieren maakte alles goed. 

Een cirkelrokje teken je makkelijk zelf. Je deelt de heupomtrek door 3.14 en dat getal deel je nog eens door twee (bijv. 56/3.14=17.8/2=8.9). Dan heb je de straal van de cirkel die je moet tekenen voor de taille. Vervolgens bepaal je de lengte van de rok en knip je een tailleband. Ik koos hier voor een rits, knoop en elastiek in de rug, maar het kan ook met elastiek alleen. Ik werkte het af met (3meter!) biaislint.  
7 opmerkingen:

 1. Heel mooi die kleuren samen!!!En nu maar zwieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. knap, zwierig en geweldig leuk met dat biesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en ziet er warme stof uit gevoerdgroetjes liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mag ik eens vragen waar jij avondschool volgt ben van plan dat ook te doen maar zoveel verschillen en met wat bn je gestart misschien stom maar er zullen toch well cursussen zijn s'morgens de band van het rokje hoeveel cm elastiek heb jij genomen en ik dacht dat de knop op het kortste del mp-oest van buiten langste vanbineen nee dus kan jij mij eventjes helpen rok van zsa af maar blinde rits en voering trekt juist uiygeknipt er hangen ook precies flappen opzij aan snap niet heb alles juist gedaan elastiek in zijkant van plat stuk kon er nog 2 handen in steken elestiek langs binnenkant niemand siet da maar de rest en heb jij al voor jezelf een ceintuur broek en de cowl neck jumper voor volwassen gemaakt kijk maar bij ktiestien stikt heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen