vrijdag 23 november 2012

Babydekentje

Allemaal pasgeboren kindjes rond mij, daar horen kadootjes bij. Dit patroontje maakte ik twee keer. De eerste keer was dat in het lichtblauw en bedoeld voor kleine Jes. Maar de mama van kleine Jes was me voor en begon er zelf aan toen ik al bijna klaar was (dsju toch, daar ging mijn verassing ;-) en dus ging het naar de kleine Stan. Omdat het toch zo'n tof dekentje is (zacht! warm! past in de maxi-cosi!) maakte ik het nog eens, dit keer in het ecru. 't Is nog geheim voor welk kindje dit is, maar ik hoop wel dat de mama het deze keer niet zelf begint te maken...:-)

De wol heet Madelinetosh en kocht ik bij Julija's shop. Ook het patroon komt van daar.

zondag 11 november 2012

Jurkjes en een kaptrui

Gisteren was ik bij Stiel&Stijl in Korbeek-Lo. Hoe fijn om al die creatieve mensen met hun zelfgemaakt gerief samen te zien. De sfeer zat goed, het was gezellig. Ik maakte een babbel met Griet en Lies over hun nieuwe boek. Ik zag de poppen van Tante Hilde, maakte kennis met de handgemaakte lingerie van QueenB, kocht chocolade en stikkertjes bij Klaartjes Kaartjes, praatte even met Dorien en Madame ZsaZsa, streelde over de handgemaakte kast van De Kast uit Herent en haalde alvast wat kerstinspiratie bij de dames van Pot & Papaver uit Blanden.

Maar eigenlijk was ik daar voor een workshop fotografie. Ann leerde ons dingen over ISO, Diafragma en Sluitertijd. Knopjes en lenzen werden vergeleken en als het te snel voor me ging, was er gelukkig mijn buurvrouw die duidelijk al veel van fotografie wist.
Vandaag probeerde ik de theorie in de praktijk toe te passen, leuk is dat, dat spelen met knopjes en licht.

Hieronder zie je enkele patroontjes uit Stof voor Durf-het-zelvers!

Voor dit jurkje gebruikte ik een restje van een zomerjurk (geel) en een wollen wat stijvere stof.
Mega-Mindy Time!


Ongeveer hetzelfde patroon als boven, maar dan in een soepelvallende wollen stof. Lekker warm voor de winter.


De plooien aan het voorpand van de jurk. In deze stof zie je ze eigenlijk niet zo goed.


De Kaptrui


zondag 4 november 2012

Burda Kids

Ik wil graag wat jurkjes voor Hannah maken, want die draagt ze zo graag. Ik koos een klassiek patroon van Burda en maakte dit uit een soepele flanel. Maar helaas, de jurk bleek te smal en dus ging het naar Astrid. Het patroon is niet moeilijk, maar bij het midden was het toch even puzzelen. Je moet goed de markeringen in de gaten houden als je wil dat de knopen uiteindelijk ook echt in het midden staan. Maar het fijne aan Burda is dat alles zo unglaublich degelijk Deutsch und duidelijk ist, dus alles is goed gekomen. Ik hou ook wel van het lintje in de halslijn, properkes is dat.

Patroon: 9504 van Burda Kids
Stof: Stoffenverkoop Kapellenzaterdag 3 november 2012

Deze stof van Lotta Jansdotter kocht ik een paar weken geleden bij Vermiljoen die haar stoffen stond te verkopen tijdens de Bonte Farbiek in Sint-Niklaas. Ik had het zo links en rechts al eens gezien, dat katoentje, en iedere keer vond ik het een beetje mooier. Ook hier weer stak ik er een voering bij.

Voorlopig is dit de laatste Tammy, 't wordt eens tijd voor een ander model!