zondag 24 februari 2013

Een jurkje met een fantasietje

Ik maakte nog eens gebruik van het basispatroon uit het boek Stof-voor-Durf-het-Zelvers. Ik knipte dit keer een fantasietje aan voor- en achterpand dat ik afwerkte met een gele paspel. De rok maakte ik ook breder. Aanvankelijk wilde ik geen gele tailleband, maar toen na de eerste pasbeurt bleek dat het te kort was en ik ook geen oranje stof meer had, loste ik het zo op.
Helaas heb ik wat zitten sukkelen in de rugnaad waardoor die scheef uitgedraaid is, dat moet de volgende keer beslist beter. Ik maakte er (onbewust? ;-) geen foto van. Maar je ziet het eigenlijk niet als Astrid het aan heeft. Gelukkig maar.

Maar die blinde rits in de rug wil maar niet lukken, ondanks blinde-rits-voet. Je blijft hem steeds zien, heb het drie keer opnieuw gedaan. Iemand een idee waar dit aan kan liggen? Deze week ga ik naar Parijs en naar Londen. Weten jullie toevallig nog leuke stoffenwinkels? (Petit Pan (Parijs) en Shaukat (Londen) staan al op de lijst :-)10 opmerkingen:

 1. Prachtig jurkje!!! Echt heel zonnig! Heb je ook een blinde rits voetje gebruikt of een gewoon ritsvoetje? Daar zou het aan kunnen liggen. En lucky you, Parijs en Londen in 1 week én tijd voor stoffenjacht! Jaloers! En heb niet echt tips. Zou in Londen zeker op zoek gaan naar een winkel waar ze Liberty verkopen.... Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. parijs zeker naar montmartre gaan, daar heb heel wat stoffenwinkels zoals marché saint pierre. Wel, beneden aan de trappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen (stof)ervaring, noch in Parijs, noch in Londen. Maar Oon en Spiegelstiksels lieten hun ballonnetje op. Veel plezier alvast!
  Verder: schoon kleed! Echt! De zon op een sneeuwdag, een boost voor mijn humeur. En de blinde rits? Hmm, dat heb ik nu nog nooit voorgehad. Mijn ritsvoetje steekt dat er altijd perfect in. Misschien heb je de tandjes niet helemaal opengerold tijdens het glijden door de ritsvoet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuk fantasietje, ik ben absoluut fan. met het ritsprobleem kan ik je jammer genoeg niet helpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De blinde rits bij de paspelband helemaal perfect krijgen zal heel moeilijk zijn, maar net zoals Eva zou ik ook denken dat je het 'gootje' nog iets verder moet open duwen...
  Ik vind het best wel een geslaagd jurkje en de gele boord past er uitstekend bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het is een mooie jurk, de blinde rits doe ik zelf altijd met een normale ritsvoet, dan zet ik de naald op uiterst links of rechts, en zo kom je heel dicht langs de tandjes en zie je m niet
  groetjes sarina

  BeantwoordenVerwijderen