woensdag 30 januari 2013

CoupCoupCoup

Lang geleden al weer deed ik mee aan een wedstrijdje. Ik was één van de winnaressen en won vijf patronen naar keuze. Dat was fijn, zomaar patronen van coup-coup mogen kiezen!
De poppenpatronen, kreeg ik er extra bij.

Hieronder zie je patroon Anna in stof van Lotta Jansdotter. Omdat ik wat te weinig stof had, maakte ik het voor- en achterpand van de rok ongeveer 20cm smaller. In de rug zette ik een rits i.p.v. knopen, want knoopsgaten is veel werk en ik vind een rits ook makkelijker in gebruik.Ik maakte aan de taillenaad in de zij twee lussen voor een riem of koordje. Geleerd uit dit geweldige boek.


De rits in de rug, altijd een beetje moeilijk.


En dan maakte ik het patroon Nora, met eronder een kanariegele legging van Figgy's Patterns. De stoffen kocht ik bij de stoffendepot in Kapellen. Daar verkopen ze zo nu en dan ook stoffen die in een (voorbije) collectie van Filou & Friends zitten. Als me niet vergis zat dit stofje in de collectie van zomer 2011. Natuurlijk wil ik AL deze (overigens zeer duidelijke) patronen uitproberen.

En ik ben blij dat de dagen al weer wat langer aan het worden zijn. Nu de zon nog!woensdag 23 januari 2013

Zwaantjes!

Bij StraightGrain zag ik dit prachtig jurkje met dierenprint. Zoiets wilde ik ook! Dit stofje vond ik op Etsy maar ondertussen is het ook de koop bij bambiblauw (of is dat al uitverkocht?). Zie ook hier voor een heel mooi hemdje van dezelfde stof. 

Het patroon (the geranium dress) komt van hier. Omdat ik dat eerst eens wilde proberen voordat ik in de zwanenstof knipte, maakte ik een variatie voor Astrid in iets dat ik nog had liggen. Ik besloot in het zwanenkleed een rits te gebruiken, i.p.v. de knopen zoals het patroon aangeeft. Ik hou van de mouwen en de plooien vooraan. In de zijkant zitten onzichtbare zakken. Het patroon heeeft nog meer variaties, dus het zal hier zeker nog wel eens passeren. zondag 20 januari 2013

Tammy in Nani Iro

De Tammy heeft hier zijn diensten al eerder bewezen. Ik stond wel eerst nog even raar te kijken bij die matentabel want voor Hannah van 5,5jaar moest ik maat 3jaar maken....Zouden de kinderen in Finland echt zo groot zijn?

Deze stof van Nani Iro bestaat uit twee dunne lapjes los geweven katoen die met een onzichtbare steek aan elkaar genaaid is. Prachtige kwaliteit. Ik stak er ook een voering van katoen in. Als het straks lente is, kan ze 't met kniekousen aandoen.

Stof: Nani Iro 2008, bij Miss Matatabi
Patroon: Tammy, Ottobre 6/2008


En na de fotosessie was er tijd voor sneeuw!


woensdag 9 januari 2013

Alvast een zomerjurkje

Ik kocht eens een "couponneke". 't Was een groot couponneke van wel zes meter. Ik maakte er eerst een jurkje voor mijn 9-jarig nichtje van (foto vergeten te nemen) en daarna eentje voor mijn dochterke van vijf. En nu is er nog stof over voor mezelf én voor mijn ander dochterke. Gelukkig voor mijn man is de stof daarna op ;-)

Het patroon maakte ik al eerder en komt uit Stof voor Durf-het-Zelvers.