zondag 24 februari 2013

Een jurkje met een fantasietje

Ik maakte nog eens gebruik van het basispatroon uit het boek Stof-voor-Durf-het-Zelvers. Ik knipte dit keer een fantasietje aan voor- en achterpand dat ik afwerkte met een gele paspel. De rok maakte ik ook breder. Aanvankelijk wilde ik geen gele tailleband, maar toen na de eerste pasbeurt bleek dat het te kort was en ik ook geen oranje stof meer had, loste ik het zo op.
Helaas heb ik wat zitten sukkelen in de rugnaad waardoor die scheef uitgedraaid is, dat moet de volgende keer beslist beter. Ik maakte er (onbewust? ;-) geen foto van. Maar je ziet het eigenlijk niet als Astrid het aan heeft. Gelukkig maar.

Maar die blinde rits in de rug wil maar niet lukken, ondanks blinde-rits-voet. Je blijft hem steeds zien, heb het drie keer opnieuw gedaan. Iemand een idee waar dit aan kan liggen? Deze week ga ik naar Parijs en naar Londen. Weten jullie toevallig nog leuke stoffenwinkels? (Petit Pan (Parijs) en Shaukat (Londen) staan al op de lijst :-)maandag 11 februari 2013

Een blondje in mint

Mint, dat is mijn kleur van 't moment. Het is een kleur waar ik aanvankelijk weinig mee had, maar toen ik zag hoe goed Hannah daar mee staat, was de liefde een feit.

Het stofje vond ik bij online bij Hawthorne Threads. Op deze blog vind je trouwens goeie tips over online stoffen kopen. Het patroon komt uit het boek van Catharine Deweerdt, met in de rug een rits i.p.v. knopen en in de taille gebruikte ik paspellint. Het is een breed model, wat lekker fris kan zijn in de zomer.


Een t-shirtje erover en 't werd een rokjeIk ben content over de doorlopende lijntjes in de rug


...maar kijk maar niet naar de lijntjes in de taille :-)


En dan mag de zon zo langzamerhand wel weer eens komen, want 1: foto's maken is altijd een gedoe met weinig licht en 2: straks is ze d'r al weer uitgegroeid :-)