maandag 4 augustus 2014

La douce France

Vorige week waren wij in Frankrijk. Het was lang geleden dat we nog eens op reis gingen tijdens de zomermaanden en ik moet zeggen, het deed deugd.


We huurden en gezellig huis in een piepklein dorpje. We hadden een tuin, een zwembad, een terras en het uitzicht strekte zich uit over de bergen en de wijngaarden van de Ardèche.


De eerste dagen deden we korte uitstapjes. We reden eens naar het stadje in de buurt, we gingen ponyrijden, we bezochten een grot en maakten plannen om te gaan kajakken. Maar al gauw ontdekten we dat het bij temperaturen boven de 30°C in onze tuin eigenlijk het best van al was. De kinderen speelden toneel in het raamkozijn en wij keken toe vanuit onze ligstoel. Niet te veel doen en gewoon wat genieten van elkaar, dan gaat de tijd het traagst :-)Onderweg verbleven we op heenweg in een kasteel met zwembad en op terugweg in een charmant hotelletje met uitzicht over de Beaujolais.Ik maakte vooraf ook nog een jurkje voor het warme weer.
Het werd het patroon Zephyr van Figgy's. Eén van mijn favorieten, ik maak het iedere zomer wel een keer. Er is ook een jumpsuit-variant van dit patroon. Stof: hier

En nu genieten we nog een beetje na, terwijl we al weer druk bezig zijn met wat komen gaat... :-)


3 opmerkingen:

  1. Wat een zalig stukje frankrijk! En ik onthoud: " zo gaat de tijd het traagst", mooi verwoord is dat...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zag er een heerlijke vakantie uit! Wij zijn er nog niet uit wat we dit jaar gaan ondernemen...
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen