zondag 7 september 2014

Warm en koud

De laatste dagen is het hier in België weer lekker warm buiten, maar toch denk ik al aan de kou die komen gaat. Sowieso schommelen de temperaturen tegenwoordig vlotjes van 15°C naar 25°C, dus we hebben van alles wat nodig.

Ik maakte hier een jurkje in een wat dikkere stretch-fluweel. Bij 15°C dragen we dat met een vestje, bij 10° met een kousenbroek erbij en bij 5° met een kousenbroek, sous-pull, vestje en warme laarzen. En bij -5° gaat er nog een skipak over :-)Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar donkere kleuren zijn steeds zo moeilijk te fotograferen!
De kleur van de stof is marineblauw.


De achterkant sluit met knopen. Dat is eens iets anders dan een rits en eigelijk vind ik dat zelf net iets makkelijker. Bij een rits heb ik het soms moeilijk om het perfect recht te krijgen aan de halslijn. Bij knopen gaat dat vanzelf. Het patroontje vond ik in Zelfgemaakte Kleertjes 1 (patroon Luna).
Het stofje komt van Mijn Depot :-)

maandag 1 september 2014

Ken je dat?

Je kent het vast wel. Dat je iets gemaakt hebt en dat je er maar niet toe komt om er (goeie) foto's van te nemen. Bij mij speelt dat tegenwoordig nogal heel erg....De ene keer vergeet ik mijn fototoestel, de andere keer regent het te hard voor een buiten-shoot en nog een andere keer is het veel te gezellig om bezig te zijn met foto's.

Ik maakte voor ons Astridje van vier-bijna-vijf een A-lijntje. Ik liet me inspireren door een jurkje dat ik bij COS gezien had. De hals was de uitdaging, want die is gemaakt uit boordstof met in de rug een blinde rits. 
De strook onderaan brengt het jurkje in balans, vind ik persoonlijk. Zonder die strook zou het te gewoontjes zijn.


Aan de hals gebruikte ik aan de binnenkant een beleg. Onderaan gebruikte ik ook een katoenen voering voor een mooie afwerking.Ik had ook graag geblogd over de jurkjes van Hannah, maar ja, foto's maken hé :-)